Produkty vybíráme automaticky podle recenzí uživatelů, zájmu o produkt a prodejů.
Tonino Lamborghini Caffe Red 1 kg
96 %
Espresso je tvořeno 80% Arabiky z Afriky a jižní i střední Ameriky, doplněno 20% Robusty. Tato směs způsobí, že káva je krémová, má jemnější a méně kyselou chuť, ovšem...
785 Kč
Doprava 79 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z kavovary-obchod.cz.
Seřadit:
Doporučené nabídky (1)
Skladem • Více variant120 Kč100 % • 1 257 recenzíDalší informace
Espresso je tvořeno 80% Arabiky z Afriky a jižní i střední Ameriky, doplněno 20% Robusty. Tato směs způsobí, že káva je krémová, má jemnější a méně kyselou chuť, ovšem...
Espresso je tvořeno 80% Arabiky z Afriky a jižní i střední Ameriky, doplněno 20% Robusty. Tato směs způsobí, že káva je krémová, má jemnější a méně kyselou chuť, ovšem intenzivní tělo se sladkým čokoládovým nádechem.
Odkud káva pochází
Afrika: pravlastí kávovníku je Etiopie. Literatura uvádí, že slovo káva je odvozeno, od Etiopské provincie Kaffa, kde dodnes divoce rostou kávovníky a vyskytují se tam i zrna s vínovým aroma. Zrna mají plnou chuť, výrazné aroma a odborníci řadí Etiopskou kávu jako nejlepší na světě. Keňa je dalším významným producentem kávy zde sazenice přivezli v 19. století. Keňská káva je považována za nejkvalitnější kávu světa, převážně odrůda arabika. Angola se pro změnu pyšní nejkvalitnější robustou na světě.
střední Amerika: káva se pěstuje po celé zemi, nejznámějším místem je ovšem Kostarika káva se zde pěstuje bez hnojiv, ručně se češe a přebírá. Místní specialitou při pěstování kávy je to, že na terasovitých plantážích pěstují tzv. smíšené kultury, což znamená, že káva roste dohromady např. s avokádem, či banány.
Jižní Amerika: Brazílie je jednou z nejdůležitějších pěstitelských oblastí, ekonomika zde stojí na exportu kávy a je nazývána „královnou“ kávového trhu. Brazilská káva je různorodá severní oblasti poskytují kávu s příchutí jódu (připomíná moře). Největším výrobcem kávových zrn je Kolumbie. Je zde rozdílné mikroklima, které umožňuje dozrávání plodů v různou dobu a tím i sbírání plodů po celý rok. Výhodou Kolumbie je, že se nemusí obávat mrazu, ten způsobuje úhyn kávovníku.
Arabica a Robusta
Arabica je křehký keř či strom, který je citlivý na parazity. Právě z tohoto důvodu se pěstuje ve vyšších polohách, především v hornatých oblastech v nadmořské výšce až do 2000 metrů. Časté je pěstování na sopečné půdě, kde se mráz vyskytuje jen zřídka a díky nižší vlhkosti se dá zabránit širokému výskytu škůdců. Arabica je vysoké kvality, obsahuje méně kofeinu a mimo to nám nabízí širokou paletu delikátních chutí i vůní. Zrna jsou o něco větší než u robusty a během pražení jsou citlivá na teplotu.
Robusta je keř či strom, který dosahuje výšky zhruba 15 m a pěstuje se v nadmořské výšce kolem 900 metrů. Je oproti arabice odolnější vůči nemocem, avšak citlivější na chlad. Kávová zrna jsou menší a horší kvality než u arabiky a zároveň obsahují třikrát více kofeinu než Arabica a také méně kyselin, což kávě dovoluje vytvářet bohatou pěnu. Robusta je typická zemitou, drsnější chutí, nepříliš výrazným aroma a tmavší barvou. Tento druh kávy je ideální do směsí a mezi nejvýznamnější pěstitele patří mimo Indonésii také Vietnam a Brazílie.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • Více variant120 Kč100 % • 1 257 recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Kávu jsem koupila po jejím ochutnání na dovolené v lázních. Byly jsme s kamarádkou unesené její výbornou chutí a tak jsem se rozhodla ji koupit do domácího kávovaru. Teď si na ní pochutnávám s dcerou i doma.