Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj se stejnými pravidly jako u kávy. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50g, zalijeme horkou vodou (cca 93℃) a necháme louhovat...
Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj se stejnými pravidly jako u kávy. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50g, zalijeme horkou vodou (cca 93℃) a necháme louhovat...
Výluh z cascary se připravuje podobně jako sypaný čaj se stejnými pravidly jako u kávy. Na 1 litr nápoje tedy použijeme 50g, zalijeme horkou vodou (cca 93℃) a necháme louhovat až 10 minut, následně slijeme. Každopádně se neboj experimentovat a nechej se překvapit, jak cascara při jiném stylu přípravu rozvine další a další chutě!
Cascaru u nás nevidíš poprvé, takže určitě víš, že po 4 letech papírování se opět může prodávat – a my z toho máme samozřejmě obrovskou radost. Od povolení cascary už ale uběhla dlouhá doba, takže přišel čas na novou, čerstvou sklizeň, kterou jsme opět vybrali z Panamy.
A to rovnou z hvězdné farmy Carmen Estate, která je známá produkcí opravdu prvnotřídní kávy! Důraz na kvalitu, který na svoji kávu kladou se promítl i do kvality jejich cascary. Slupky pocházejí z naturálně zpracovaných třešní odrůdy caturra a sladkost jim opravdu nechybí. Výluh je šťavnatý, ovocný s medovou sladkostí.
Samotná cascara je vedlejší produkt zpracování kávových zrn. Jedná se o drcenou kávovou třešeň, která nabízí svěží ovocnou chuť a množství kofeinu a antioxidantů. Třešně byly zpracované suchou metodou, sušené na slunci 10-14 dní a následně uskladněny na 3 měsíce k uležení. Zpracování zrn ( tzv. “hulling”) probíhá až před samotným balením a expedicí.
Sušené kávové slupky
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.