Gourmet Káva Specialty Peru T. Sachez 250 g
Nejlevnější nabídky (1)
Popis produktu
Parametry produktu
Parametry produktu
Popis produktu
- Nadmořská výška: 1200-2100 m. n. m.
- Způsob zpracování: Natural
- Region: Cajamarca
- Odrůda: Catuai
- Farma: Huabal
- Majitel: Edilberto Torres Sanchez
- Balení: 250g
- Pražírna: Beansmith's
Co je GourmetKáva Specialty?
Je to skutečná výběrová káva, kterou jsme pro vás pečlivě vybrali a pro nás ji upražila výběrová pražírna Beansmith's. Definic je mnoho, jedna z konkrétnějších od SCA (Asociace pro výběrovou kávu) uvádí, že jsou to kávy, které při odborném hodnocení dosáhnou alespoň 80 bodů ze 100 a nemá přesně zmíněné defekty v chuti. U výběrových káv od nás také najdete 100% transparentnost (farmy, dovozce, pražírna a prodejce).
Co je u výběrových káv jiné než u ostatních?
V kávě neočekávejte výraznou hořkost, protože jsou praženy světleji než běžné kávy. Zpravidla v nich můžete najít spíše ovocnější chutě. Všechny naše kávy jsou primárně určené spíše na domácí přípravy jako je filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemohou být zajímavé i v moka konvičce.
Co nás zaujalo na této kávě?
Ponořte se do každodenního rituálu s naší kávou s čokoládovými tóny, pocházející z netradiční země pro výběrovou kávu. A co je lepšího než si tuto kávu dopřát při nedělním odpoledni u babičky, kde se spojuje teplý dortík s rodinnou pohodou. :-)
Tip na přípravu
Přesné hrubosti mletí nepíšeme, protože každý mlýnek to má jinak, ale můžete zkusit mlet tak, aby vám vyšlo cca, co nám níže. Ale je to opravdu jedna z mnoha různých případ. Je to jen takový odrazový můstek. drip 18g (60ml bloom), celkem 250ml za 3min
Informace od importéra
Edilberto Torres Sanchez je z druhé generace pěstitelů kávy ze San Antonia v Huabalu. Odrudu catuai a castillo pěstuje na své farmě 1600 m. n. m. Kávu zpracovává převážně naturální metodou již 3-4 roky. Zralé třešně se zde suší 25 až 30 dní na rašelinových lůžkách.
Huabal v provincii Cajamarca v Jaénu je jednou z nejsilnějších oblastí z hlediska členů a kvality. S výškou 1200-2100 m n. m. a producenty převážně nad 1800 m n. m., má obrovský potenciál, i když infrastruktura brání v plném využití. Nejzranitelnější jsou producenti, kteří nejsou sdruženi - tedy ti, kteří nejsou členy družstva, sdružení nebo organizace - a ti představují 75 % producentů v severním Peru. Mnoho producentů v Huabalu obnovovalo své farmy pomocí katimor. Novější vysazování caturry, bourbonu a catuai přináší naději na vyšší výnosy a lepší kvalitu. Huabal se rozkládá na několika pohořích, kde se mohou klimatické podmínky a půda značně lišit: některé oblasti mají vlhké a mokré podmínky a červenou, africkou půdu, jiné jsou suché a horké. To vše přispívá k rozmanitým a lahodným profilům šálků a některým velmi komplexním kávám.
Něco o Peru
V Peru jsou pěstitelé kávy citliví na trhové změny a často jim chybí školení a motivace k produkci vyšší kvality kvůli nedostatku prémiových odměn. Proto jsme se rozhodli změnit způsob nákupu kávy a přímo spolupracovat s pěstiteli v Peru. To nám umožní kontrolovat a zlepšovat kvalitu a zajišťovat finanční transparentnost. Tímto způsobem můžeme platit vyšší ceny za kávu a zajistit spravedlivé odměny pro pěstitele.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Produkt zatím nemá žádné recenze.