Indie HarangalChuťový profil: marcipán, tamarind, hořká čokoláda, křížalyOblast: CoorgFarma: HarangalFarmáři: Petu KariappaOdrůda: 100% arabica SLN5BZpracování kávy: promytéNadmořská výška: 1 300 m.n.m. Bodové ohodnocení: 85 bodůNaše nová káva z Indie je určena pro přípravu sladkého espressa, ve kterém ucítíte vůni marcipánu, doplněnou chutí tamarindu, křížal a hořké čokolády.Petu Kariappa je kávový farmář druhé generace, který řídí farmu Harangal, v nedotčených zalesněných kopcích regionu Coorg v Indii. Po návratu domů z vysoké školy se rozhodl Petu pokračovat v rodinné tradici pěstování kávy. Od svého otce a široké rodiny načerpal informace, které se týkaly zemědělství a pěstování kávy. Na farmě se pěstuje 60 % Arabicy a 40 % Robusty.Oblast pěstování kávy Coorg je součástí západního Ghátu. Západní Ghát v Indii je jedním z osmi „nejteplejších“ míst v oblasti biologické rozmanitosti na světě a je také součástí světového dědictví UNESCO. Tento horský řetězec se táhne podél západního pobřeží poloostrovní Indie a utváří dešťové a teplotní vzorce ve velké části jižní Indie. Mnoho řek jižní Indie pramení v těchto horách. Káva na farmě se pěstuje ve stínu s vysokou hustotou a rozmanitostí původních druhů stromů, které podporují život pro širokou škálu ptáků, motýlů a savců.Doporučená příprava espressa (doppia) 20,5 g množství kávy 42 g výsledný objem 28 s čas extrakce Jak si vybrat kávovar a správně připravit espresso?Jak správně skladovat výběrovou kávu?Kde můžete naši kávu ochutnat?
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.